Víte jak spojit tělo a mysl v harmonii?
Dejte si RELAX VÍKEND 26. - 28. 5. 2023
Věra Váchová Stádníková
Koučka kvality zdraví
8. den návratovky po 25 denním půstu na vodě vyprávím o zjemnění svého života díky „téměř veganství“, o realizaci vizí prohloubením jangové energie. O zprávách duše, které mi při půstu přišly. O tom, co právě jím a kam směřuje má psychika.
Detailní článek zaměřený na návratovou dobu po půstu s konkrétním popisem potravin na 5 dní, tak jak to dělám já, najdete tady >>> Návratovka – jak začít po půstu jíst.
Toto je 3. video ze série 5 videí, kterými jsem doprovázela svůj 25 denní půst na vodě a urině na přelomu září a října 2020. Další videa z této série shlédnete na těchto webových stránkách nebo přímo na mém Youtube kanálu: Vera Stadnikova, Joginka a Pruvodkyne pustem
Kvašené potraviny dokáží po půstu krásně obnovit střevní mikrobiom, ale na to, aby vám prospěly, nemusíte držet půst. Postarejte se díky nim o pravidelný úklid ve svých střevech, dopřejte si dobré trávení a pohodu mysli.
Recept na kvašené (fermentované) zelí: 2,8 kg bílého hlávkového zelí (2 menší hlávky) 1,2 kg mrkve 1,2 kg cibule Očistíme a nastrouháme na hrubo. Přidáme 2 až 4 lžíce soli, podle toho kolik solíte, 1 – 2 lžíce drceného kmínu, 1 – 2 lžíce drceného koriandru, 3 – 4 lžíce Nori vloček a 3 – 4 lžíce drceného sušeného medvědího česneku.
Promícháme, přikryjeme a nechám uležet v pokojové teplotě do druhého dne. Poté promačkáme, přendáme do zeláku, zatížíme, zakryjeme a necháme týden kvasit v pokojové teplotě. Je důležité zelák nebo kvasné nádoby pořádně vymýt horkou vodou, a aby když zelí zatížíte, bylo celé ponořené ve šťávičce. Jinak by mohlo chytnout plíseň.
Zachovávám poměr 2:1:1 zelí : mrkev : cibule, ale klidně si vytvořte svou verzi. Jinak můžete kvasit i červené zelí a přidat další kořenovou zeleninu – červenou řepu, petržel nebo jablka.
Někdy přidávám indické koření a zkouším další a další varianty. :)
Poslední dobou ujíždím na vegan Kimchi, na kvašeném rostlinném sýru z obilovin a dlouhodobě na Jablečném octu a kvašeném zelí.