Věrčin Jablečný ocet

Domácí JABLEČNÝ OCET, nepasterovaný, nefiltrovaný

Vyráběný doma, ručně, z vyzrálých jablek a studánkové Svatováclavské vody, koncentrovanou láskou. Vodu harmonizuji šungitem – kámen, který má antibakteriální a harmonizující vliv na vodu. Ocet skvost.

TESTOVÁNO NA MNĚ!

Jedinečnost mého octu je v tom, že ho vyrábím z celých jablek. Najdete v něm proto i tzv. mateční kulturu (sedlinu), která obsahuje živé enzymy. Octy v obchodě, a to i bio, jsou obvykle pasterované a vyrobené z moštu, takže mateční kulturu nemají.  Chuť mého octu je jemná a lahodná. Pozor, neznamená to, že když vás neřízne do jazyka, že není účinný. Opak je pravdou!

Jablečný ocet jsem začala vyrábět, protože jsem takový, o jehož skvělých účincích jsem četla na internetu, jsem v žádném obchodě nesehnala a to ani v bio obchodě.

Je velká škoda pro Jablečný ocet, že se lidé dozvědí o jeho výborných vlastnostech a jak široce jim pomůže se zdravím, zajdou do obchodu, koupí ten průmyslově vyrobený a jsou rozčarováni, ne-li znechuceni a to doslova.

Navíc očekávané účinky se nedostaví, protože takový ocet požadované vlastnosti nemá. Pokud je pasterovaný, je mrtvý, živé enzymy neobsahuje. Je-li vyrobený z jablečné šťávy (moštu) a ne z celých jablek, jeho kvalita je poloviční. Když jablka odšťavníte, půlka obsahu vitamínů, minerálů, stopových prvků je pryč - zůstane v dužině.

Skladování: v teplotě 5 – 25°C, nemusí být v lednici ani po otevření. Nesmí přijít na slunce, zkazil by se. Blanka a kal (sedlina) v lahvi i v hrdle jsou v pořádku. Je to živá potravina, pořád pracuje.

Trvanlivost: při správném skladování roky, vyzkoušeno mám 5 let. Časem je hutnější, jemnější a chutnější.

Nepasterovaný jablečný ocet vyrobený z celých jablek je přírodně vznikající antibiotikum a antiseptikum. Enzymy a kyseliny vzniklé fermentací (kvašením) ničí v těle i v jídle toxiny a nepřátelské bakterie. Dodává tělu minerály - draslík, ten je super na pleť, srdce a cévy. Vápník na kosti a zuby, beta karoten na opálení a proti volným radikálům. Hořčík, abychom neměli křeče.

Zrychluje trávení a vylučování, tím pomáhá při zácpě a detoxikaci. Pomáhá snižovat cholesterol. Je doporučován jako podpora při hubnutí. Mám vyzkoušeno popíjení 2dcl octu s vodou v průběhu dne. To vyprázdní :o)

Jablečný ocet je silně zásadotvorný. Odkyseluje tělo! Srovnává pH žaludku a střev. Většina jídla tělo okyseluje a tak je časem naše překyselené tělo živnou půdou pro bakterie a nemoci. Neutralizací kyselosti zlepšíte svou imunitu.

Užívání: na lačno 2dcl vlažné vody a 2 lžíce jablečného octu.

S dávkováním si hrajte, najděte své vlastní. Můj oblíbený letní nápoj: do vody ocet, lístky máty, přisladím jablečným koncentrátem nebo medem. Dětem přidávejte do šťávy.

Výborné dát si panáka samotného octu na srovnání žaludku nebo pálení žáhy. Před použitím protřepat, nemíchat :o)

Moje skvělé zkušenosti: Pálení žáhy zchladím panákem octu. Předchází průjmu a těžkosti z jídla (vyzkoušeno v Indii, 5 týdnů jsem měla zásobu, pak došel a začaly problémy). Požívám jako probiotikum - výživu pro bakterie v tlustém střevě. Občasně používám ředěný jako pleťovou vodu – dezinfikuje a stahuje póry. Neředěný je skvělý jako deodorant (do půl hoďky octový odér vyčichne).

Výborná pleťová maska: lžička octu, medu a kokosového oleje, smíchám a nanesu na obličej, krk a dekolt, nechám působit 15 minut, poté smyji.

Ředěným oplachuji vlasy - oživí kůži na hlavě. Používám při jakémkoli výskytu kvasinek a plísně vně i uvnitř těla, např. při lupech, plísni na nohách. Při kandidóze (výtok) nakapu na prst, zavedu do pochvy.

Vůbec parádní desinfekce na tělo nebo na omytí potravin. Uleví po štípnutí hmyzem. Pročišťuje mě, dodává energii. Cítím, jak mi posiluje ledviny. A jinak ho miluju, denně piju a používám v kuchyni :o)

Ať chutná!

Mám radost, že jste si ho našli.

CENÍK

ve skleněné malované lahvi 0,7l 150.00 Kč
ve skleněné malované lahvi 1l 180.00 Kč
v PET lahvi 1,5l 220.00 Kč
v PET lahvi 2l 300.00 Kč
v PET lahvi 5l 740.00 Kč

Jablečný ocet objednáte tak, že mi napíšete na email nebo zavoláte na telefon.

Zázvorová octáda

Kousek zázvoru (asi 3cm) oloupat, nastrouhat na
jemno, zalít vroucí vodou. Nechat chvíli louhovat, poté
naředit vodou, aby to bylo vlažné (pod 42°C = zachování enzymů).
Přidat jablečný ocet a trochu dosladit medem, případně jablečným koncentrátem. 
Všichni se mě ptají, jak limonádu dělám 🙂
Opravdu skvěle chutná!